Warning: session_set_cookie_params(): Cannot change session cookie parameters when session is active in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/config.php on line 93

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/config.php on line 94

Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/functions/htmlpurifier/HTMLPurifier.autoload.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/functions_users.php on line 1358

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/functions_users.php on line 1381

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/functions_users.php on line 1404

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/functions_users.php on line 1429

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/functions_users.php on line 1335
TLK - Juhlat

TLK

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry

Juhlat


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/customers/tampereenkanditfi/public_html/tlk/moduulit/sivuvalikko/include.php on line 15

Lukukauden avajaisbileet

Fuksien saavuttua kampukselle koko TLK kerääntyy CIII:n järjestämiin lukukauden avajaisbileisiin! Kesän kuulumisia vaihdetaan ja uusiin opiskelijoihin tutustutaan. Juhlitaan yhdessä elokuun yössä, sillä kesätyöt on ohi ja päästään taas opintojen pariin!

Toogat

Joka syksy lukuvuosi alkaa sillä, että Kaupin kampuksella aloittaa joukko uusia medisiinareita. Heidän ensimmäisen kouluviikkonsa torstai-ilta on jo vuosien ajan pyhitetty antiikin kreikan juhlallisuuksille - Toogille. Tuon illan aikana rypälenektari virtaa janoisten maljoihin, suihkulähteet solisevat ja viiniköynnökset taipuvat terttujen painosta. Vaikka harppumusiikki onkin vaihtunut hieman modernimpiin jalosointuihin, niin tanssilattialla riittää tungosta. Lähikosketukseen pääsee huumaavan tuoksuisessa hierontakammiossa ja siellä on yksi jos toinenkin sulosävelien siivittämänä höllentänyt toogaansa. Asu voi olla valkea tai sitten aatelisten kyseessä ollessa viinipunainen, jopa kultainen. Jalat ovat paljaat tai narusandaalein verhotut. Oikeaoppisesti tooga kiedotaan ympärille, mutta nykyversiossa kuulemma joku käyttää hakaneuloja... Kutreille voidaan kiinnittää viiniköynnöksen lehviä tai vaikkapa laakeriseppele.

Pikkujoulut

Marraskuun loppupuolella TLK kokoontuu viettämään Pikkujouluja Tampereen Klubille. Tilaisuuden järjestämisestä kantavat vastuun kulloinenkin CIV ja CV siten, että CIV hoitaa ruokapuolen ja CV ohjelman. Illan aluksi tunnelmaa lämmittää fuksikurssin näytelmä. Perinteisesti pikkujouluissa on vieraillut myös kuuraparta Korvatunturilta, vaan miten käy tänä vuonna? Pikkujouluissa herroilla on asunaan tumma puku ja leideillä vastaavasti pikkumusta.

Sitsit

Sitsikausi pyörähtää käyntiin kevätlukukaudella ja ensimmäisenä juomalauluja lauletaan TLK:n Pukusitseillä. Lisää mannaa on luvassa Valkohaalarisitsien ja Wappusitsien merkeissä. Juomalaulukulttuuriin tutustuessa on hyvä tiedostaa muutamia perussääntöjä. Sitsien ajaton ohjenuora on: "Tyhjään mahaan ei syödä ja laulamatta ei juoda. On myös pidetty varsin epäsopivana laulaa juomatta." Toastmasterin sana on laki. Jos toastmasterin käskyjä ei noudateta, seuraa punishmenttia. Pöydästä ei poistuta ilman toastmasterin lupaa. Myöhässä ei ole soveliasta olla. Ruotsia on hyvä osata edes sen verran, että tietää, mitä "på bordet" -tarkoittaa.

TLK:n pukusitsit

Sitsien ehdotonta eliittiä fiinimmästä menosta nauttiville. Järjestelyistä vastaavat seuran isäntä ja emäntä. Asuna tumma puku / pikkumusta. Mukaan tarvitaan TLK:n laulukirja, jonka saa kandiseuran toimistolta vaihtaa rahaa vastaan.

Valkohaalarisitsit (VHS)

Tampereen vitivalkoiset (TLK, SOS ja Indécs) kokoontuvat kerran vuodessa juhlistamaan sitä, että haalareista heijastuvassa valossa on kaikkia näkyvän valon aallonpituuksia yhtä paljon. Vauhtia ja menoa riittää aivan takuuvarmasti.

Wappusitsit

TLK:n wapunvietto alkaa wappusitseistä! Tämä on sitsien aatelia aidoimmillaan. Monille juuri NE sitsit joille on joka vuosi päästävä. Teema vaihtelee, mutta haalareitahan ei wapun aikaan riisuta!


Huomioi lisäksi vuosittain vaihtuva sitsitarjonta. Mukana on uusia ja vanhoja ystävyysseuroja sekä mahtavia teemasitsejä. Esimerkkeinä mainittakoon Sinivalkositsit ja aivan hiukeat Kaverisitsit.

Wappu

TLK:n wappuun kuuluu monia perinteisiä tapahtumia, joista Wappusitsit esiteltiin jo ylempänä. Wappua vietetään pitkään ja hartaasti hauskaa pitäen! Muista ostaa ylioppilaslakkiisi toimistolta TLK:n lyyra!

Wappukyykkä

Wappu-urheiluksi soveltuu TLK:n kyykkämittelö, joka pelataan jo ennen wappuaattoa. Wappukyykän voittajajoukkue pääsee kisaamaan akateemiseen MM-kyykkään TLK:n edustusjoukkueena! Kyykkäilyn jälkeen Amoksella saunotaan, syödään hyvin ja palaudutaan päivän peleistä.

Wapunavaus

TLK aloittaa aattopäivän yhdessä Wapunavauksella Kaupin kampuksella. Tilaisuudessa kuullaan juhlapuhe, musiikkia ja kuohuvaa juomaa. Asiaan kuuluu myös potilassänkyjen jokavuotinen huolto ja kuljetus perinteistä reittiä Amos -klubille. Boom-Boxista pauhaava ysäridisco ja kymmenpäinen haalarikansa ilmapalloineen kääntää katseita matkallaan.

Wappuetkot

Wapunavauksen jälkeen kandiseuralaiset säntäilevät pitkin kaupunkia muiden juhlivien opiskelijoiden kanssa. Medisiinarille on kuitenkin aina tilaa myös Amos -klubilla. Sauna lämpiää ja Kalja-Kimble kaivetaan esiin. Nyt viimeistään päästään juhlatunnelmaan!

Eränkävijä -patsaan stetarointi

Vuoden fuksi saa kunnian kietaista omatekoisen stetoskooppinsa Hämeensillan Eränkävijä -patsaan kaulaan keskiyöllä samalla, kun teekkarit lakittavat Suomen neitoa sillan toisella puolella. Perimätiedon mukaan ihan tuhannen hankala rasti. Ota mukaan pitkä karahka tai Topi Huuskonen. Tulethan ajoissa paikalle, sillä sillalla liikkumista hidastaa miljardi teekkaria. Täällä sataa shampanjaa.

Potilassänkyviesti

Wappupäivän valjetessa on jälleen aika valmistautua urheilemaan. Koskikadun Cumulukselta Hämeenkadulle ja takaisin on jo vuosikymmeniä kulkenut potilassänkyviestin reitti. Joukkueiden tehtävänä on kuljettaa potilas edestakaisin tuo kyseinen matka ja suorittaa potilaalle jokin toimenpide matkan aikana. Nopein ja tyylikkäin suoritus palkitaan. Lääkisläisten lisäksi kisaan on osallistunut kutsuvierasjoukkueita.

Wappupiknik

Wappupäivänä kokoonnutaan vielä yhdessä brunssille sorsapuistoon. Koiranilmalla piknik järjestetään Amos -klubilla.