TLK

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura ry

Tältä sivulta löydät tietoa medisiinarin terveydestä ja jaksamisesta.


Lääkäri auttaa ja parantaa - entä oma terveys ja jaksaminen?
Lääketieteen opiskelijat oppivat alusta asti, että auttaminen ja parantaminen ovat lääkäriyden kulmakiviä ja että on tärkeää oppia lääkärintaitoja ja teoriaa siten, että potilaat saisivat laadukasta hoitoa. Opiskelun ja työskentelyn tohinassa oma jaksaminen ja hyvinvointi saattavat kuitenkin joskus jäädä toiselle sijalle. 

Lääketieteen opinnot ovat laajat ja ajoittain raskaat verrattuna moniin muihin oppialoihin. Siksi onkin tärkeää, että medisiinari huolehtii hyvin myös omasta terveydestään, jaksamisestaan sekä hyvinvoinnistaan. Tämä on tärkeä taito oppia myös tulevaa työelämää, potilaita ja kollegoita ajatellen.

Terveyspalvelut lääketieteen opiskelijoille
Opiskelijan terveyspalveluista löytyy kattavasti tietoa Tamyn sivuilta. Löydät siellä tietoa YTHS:stä sekä muista terveyspalveluista.

Tamyn sivut: http://www.tamy.fi/terveys

Opetuskoordinaattorit ja Tampereen yliopiston opintopsykologi
Kurssikohtaiset opetuskoordinaattorit toimivat lääkisläisen apuna kunkin lukuvuoden ajan ja heidän puoleensa voi kääntyä myös teveyttä ja jaksamista koskevissa asioissa. Yliopiston opintopsykologin tavallisimmat yhteydenoton aiheet ovat stressi, ahdistuneisuus sekä kuormittavat elämäntilanteet. Näissä asioissa kannattaa kääntyä myös YTHS:n puoleen.

Opiskelijan hyvinvointi Tampereen yliopistossa 
Tampereen yliopiston sivuilta löytyy kattava tietopaketti siitä, miten opiskelijan hyvinvointia yliopistossa tuetaan. Sivuilla on tietoa mm. opintoneuvonnasta ja opintopsykologista, korkeakoululiikunnasta, tukikeskus Nyyti ry:stä ja yliopiston hyvinvointiryhmästä.

Linkki yliopiston sivuille: http://www.uta.fi/opiskelu/hyvinvointi.html

Häirintätilanteet
Häirintä ja syrjintä vaikuttavat olennaisesti sekä terveyteen että jaksamiseen. Mikäli koet tulleesi häirityksi tai syrjityksi yliopistoyhteisössä, ota yhteyttä Tamyn häirintäyhdyshenkilöön. 

Tamyn häirintäyhdyshenkilön yhteystiedot sekä tietoa häirintätilanteista: http://www.tamy.fi/häirintä

Pakollista opetusta ja olen kipeä. Mitä teen?
Pakolliseen opetukseen ei kipeänä tarvitse osallistua. Ota kuitenkin yhteyttä opetuksenjärjestäjään ja sovi miten väliin jäävän opetuksen kanssa menetellään. Mikäli koet ongelmia tai epäoikeudenmukaisuutta korvaavien tehtävien tms. kanssa, ota yhteyttä TLK:n opintovastaaviin tai Tamyn koulutuspoliittiseen asiantuntijaan.

TLK:n opintovastaavien yhteystiedot: http://www.tampereenkandit.fi/?id=22
Tamyn koulutuspoliittisen asiantuntijan yhteystiedot:http://www.tamy.fi/yhteystiedot#Sihteerit

Jokin tietty asia liittyen opiskelijan terveyteen ja jaksamiseen kiinnostaisi kovasti?
Ota rohkeasti yhteyttä TLK:n hyvinvointivastaaviin! TLK ottaa mielellään vastaan ideoita terveyttä ja jaksamista käsitteleviin tapahtumiin ja tempauksiin! Mikäli tapahtumien järjestäminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua järjestämään haluamasi tapahtuman! 

TLK:n hyvinvointivastaavien yhteystiedot: hyvinvointivastaavat (ät) tampereenkandit.fi