FAQ – Usein kysyttyjä kysymyksiä

En ole saanut laskua tai vahvistusta, vaikka olen ilmoittautunut kurssille. Miten toimin?

Vahvistus kurssille ilmoittautumisesta lähtee asiakkaalle heti ilmoittautumisen jälkeen. Laskun saat viikon sisällä ilmoittautumisesta, poikkeuksena loma-ajat. Mikäli vahvistusta ja/tai laskua ei kuulu, niin tarkista ensimmäisenä roskaposti. Jos viestiä ei edelleenkään löydy, niin olethan yhteydessä osoitteeseen valmennuskurssi[at]tampereenkandit.fi.

Minkälaista lähtötasoa kursseilla vaaditaan?

Kursseillamme opetetaan pääsykoevaatimusten mukainen sisältö, joka on viime vuosina ollut lukion oppimäärä kemiasta, fysiikasta ja biologiasta. Lähtötasovaatimusta ei ole, mutta eniten kurssista saa irti hakija, joka on opiskellut kyseiset asiat lukiossa. Oopetuksemme tähtää kuitenkin lopulta siihen, että mahdollisimman moni hakijoistamme pääsisi sisään lääkikseen!

Minkälaisia oppitunnit ovat?

Oppituntimme koostuvat luento-opetuksesta ja tehtävien teosta. Tehtävien teon painotus riippuu aineesta: biologia on luentopainotteisempi aine, kun taas fysiikan ja kemian tunneilla tuntitehtävät ovat merkittävässä osassa opetusta. Yksi oppitunti kestää yleensä 2–3 tuntia, välissä pidetään toki taukoja.

Kuinka usein oppitunteja järjestetään?

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen alkavilla kursseilla oppitunteja on 3–5 päivää viikossa. Pidemmällä laajalla päiväkurssilla oppitunteja on 2–4 päivää viikossa. Yksittäisiä poikkeusviikkoja voi tulla riippuen esimerkiksi pyhäpäivien ajoittumisesta kalenteriin.

Voinko osallistua kurssille töiden ohessa?

Päiväkurssit järjestetään kellonaikoina 8–17 ja iltakurssit välillä 15–21. Tunneille saa tulla myöhässä ja yksittäisiä oppitunteja voi kerrata muiden kurssien kanssa, jos ne sopivat paremmin omiin aikatauluihin. Jos sinun on sovittava työvuorot hyvissä ajoin, voit kysellä alustavia aikatauluja jo etukäteen valmennuskurssivastaaviltamme.

Milloin saan tarkemmat kurssiaikataulut?

Opettajamme opiskelevat itse lääkiksessä, joten aikataulutamme oppitunnit siten, etteivät ne mene päällekkäin heidän omien pakollisten opintojensa kanssa. Yritämme saada opettajien lukujärjestykset mahdollisimman ajoissa, mutta joskus lopulliset aikataulut vahvistuvat vasta pari viikkoa ennen kurssin alkua.

Voinko perua kurssille ilmoittautumisen?

Ilmoittautumiset kurssille ovat sitovia, ja lähtökohtaisesti emme palauta maksettuja maksuja. Mikäli osallistumisesi kurssille on epävarmaa esimerkiksi asumis- tai terveystilanteen vuoksi, niin neuvottelemme kyllä tapauskohtaisesti poikkeusjärjestelyistä.

Saanko alennusta, jos olen ollut kurssilla aiemmin?

Aiemmin kurssillamme olleet saavat 100 euron alennuksen uudesta ilmoittautumisesta.

 

Etkö saanut vastausta kysymykseesi? Vastaamme mielellämme tiedusteluihin osoitteessa valmennuskurssi[at]tampereenkandit.fi